O NÁS
PEČIEME S LÁSKOU
SME RODINNÁ FIRMA, KTORÁ SA VENUJE VÝROBE TRADIČNÉHO SLOVENSKÉHO POKRMU

POUŽÍVAME KVALITNÉ, ČERSTVÉ, LOKÁLNE SUROVINY A SERVÍRUJEME NA KOMPOSTOVATEĽNÝCH PODNOSOCH.
Túto pochúťku predávame na jarmokoch, festivaloch a rôznych spoločenských podujatiach po celom Slovensku. Naše šporheltníky pripravujeme na klasických šporheltoch priamo pred očami našich zákazníkov. Každý návštevník sa pred našim stánkom zastaví a zaspomína.
NÁŠ PRÍBEH
Na začiatku bol len šporhelt a recept na šporheltníky, ktoré som zdedil po svojej babičke. Recept som postupne upravil, zmodernizoval a dnes preto môžete ochutnať šporheltníky s rôznymi plnkami na mnohých slovenských podujatiach. Teší ma, že sa toto vynikajúce tradičné slovenské jedlo z okolia Nitry znovu dostáva do povedomia moderného zákazníka.
ČO JE ŠPORHETNÍK?
Šporheltník je placka z čerstvého kysnutého cesta, ktorá sa pečie priamo na horúcej platni šporhelta – tradičného liatinového sporáka, aký kedysi nechýbal v žiadnej slovenskej kuchyni. Pôvodná receptúra je jednoduchá, no dokonalá – upečené cesto sa natrelo len maslom, čo mu dodalo jemnú chuť a nezameniteľnú arómu. Naša babka ho takto pripravuje dodnes! No ako to už býva, čas prináša nové nápady. A tak sme sa rozhodli dať Šporheltníkom aj moderný šmrnc a ponúknuť rôzne lahodné kombinácie, ktoré ulahodia každému jazýčku.
NÁŠ MAJITEĽ
Za Šporheltníkmi stojí vášeň pre slovenskú tradíciu a chuť oživiť jedlá, ktoré nám pripomínajú domov. Ako majiteľ sa starám o to, aby každý Šporheltník, ktorý pripravujeme, bol poctivý, chutný a vyrobený s rovnakou láskou, akú doň vkladali naši predkovia.
Moja cesta k Šporheltníkom začala už v detstve, keď som pozoroval babku, ako pečie na starom šporhelte. Tá vôňa, chrumkavosť a jedinečná chuť sa stali mojou inšpiráciou na vytvorenie konceptu, ktorý dnes poznáte.
Som hrdý na to, že môžem priniesť tradíciu bližšie k vám – na jarmokoch, festivaloch a podujatiach po celom Slovensku. Verím, že jedlo nie je len o chuti, ale aj o príbehu, ktorý spája generácie.